Translate

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Πως κόβουμε τα παντεσπάνια

Το επόμενο βήμα είναι το στήσιμο της τούρτας.
Τα κομβικά σημεία κατασκευής είναι τα παρακάτω.


Κόβουμε ο,τι προεξέχει από το κέικ μας για να πετύχουμε επίπεδη επιφάνεια.


Με την κρέμα ganache, που την έχουμε βγάλει από το ψυγείο και είναι πια σε θερμοκρασία δωματίου, και με τρίμματα από το κέικ που αφαιρέσαμε, καλύπτουμε τυχών ανομοιομορφίες στην οροφή του κέικ


Στη συνέχεια ισομοιράζουμε με ένα μαχαίρι μεγάλο και οδοντωτό (εγώ προτιμώ ένα χασαπομάχαιρο που με ευκολύνει) χαράζοντας δύο γραμμές περιμετρικά, ώστε να χωρίσουμε το κέικ σε 3 ίσα μέρη.



Κόβουμε προσεκτικά και ίσια και αφαιρούμε και τα 2 παντεσπάνια


Βρέχουμε ελάχιστα με ένα πινέλο με μείγμα σιροπιού της αρεσκείας μας. Εγώ έβρασα 2 κουταλιές σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο της θείας Παναγιώτας (γεια σου θεία!) σε 300ml νερό περίπου και έβαλα 2 καπάκια λικέρ βερίκοκο του εμπορίου. Σιροπάκι αραιό να είναι.


και στη συνέχεια τα γέμισα με κρέμα.

Η συνέχεια επί της οθόνης...

                                                   
... to be continued

Το Τουρtorial στο facebook

1 σχόλιο: