Translate

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Πως στολίζουμε με ζαχαρόπαστα και φρέσκα ζαχαρωμένα λουλούδια



Στο επισυναπτόμενο βιντεάκι ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και επικαλύπτουμε τις τούρτες μας.

       

Η διακόσμηση, από τη στιγμή που επενδύουμε την τούρτα σωστά, είναι πανεύκολη και γίνεται με το γούστο μας και τα υλικά που έχουμε πρόχειρα. Εγώ διακόσμησα με κορδέλες και αληθινά λουλούδια από την τριανταφυλλιά μας. Τα λουλούδια χρειάζεται μόνο να τα πλύνουμε να τα στεγνώσουμε, με ένα πινελάκι να τα περάσουμε λίγο ασπράδι αβγού, και να τα πασπαλίσουμε με μπόλικη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ακουμπάμε πάνω στην τούρτα.
Αυτό ήταν.



Με τη ζαχαρόπαστα που περίσσεψε (και περίσεψε αρκετή, γιατί το αρχικό πλάνο ήταν να διακοσμήσω με ζαχαρόπαστα) έκανα ένα σωρό άλλα καλούδια. Ετοίμασα με κουπ πατ διακοσμητικά για μελλοντική χρήση. Τα ετοίμασα χρωματίζοντας τη ζαχαρόπαστα με χρώμα σε τζελ (έχω τα 3 βασικά χρώματα, κόκκινο-κίτρινο-μπλε), και με μια οδοντογλυφίδα χρωματίζω τη ζαχαρόπαστα και δημιουργώ τα χρώματα που επιθυμώ. Έπειτα  ανοίγω σε φύλλο και κόβω με κουπ πατ. Αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα σε λεία επιφάνεια (ενα ταψί είναι καλό) και μαζεύω σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό ήταν!
Δηλαδή μόλις 2 μέρες ορθοστασία και μια κουζίνα να κολλάει άχνη μέχρι και το ταβάνι!
 

Έφτιαξα όμως και μπισκοτάκια βουτύρου και τα έντυσα με ζαχαρόπαστα.



Καλή επιτυχία σε όποιον επιχειρήσει τη διώροφη αυτή τουρτίτσα!

Το Τουρtorial στο facebook


19 σχόλια:

  1. θέλω μια τούρτα δώρο γιατί είμαι το πρώτο μέλος!!!

    και βγάλε την επαλήθευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Καλώς την! Θα στη φτιάξω για τα γενέθλια των διδύμων και θα στην προσφέρω ιντερνετικά! Εκτός κι αν έρθεις να την παραλάβεις!
      Την έβγαλα την εκνευριστική επαλήθευση. Thanks for the notice!

      Διαγραφή
    2. εύκολη παρακαλώ ,σοκολατένια ,να την κάνω τουλάχιστον!
      χωρίς φρούτα και ξηροκάρπια ,να τη φάω κιόλας!

      Διαγραφή
    3. Σου 'χω, σου 'χω τούρτα τσικουλατίνα! Αλλά χωρίς ξηρά καρπά? Πως θα τη φας Νάσια μου? Ουτε λίγα για το στόλισμα?

      Διαγραφή
    4. για στόλισμα επιτρεπτό!

      Διαγραφή
  2. Άντε καλορίζικο! Μα πώς κυκλοφορούν τα νέα; Είμαι μόλις 5ο μέλος!
    Σε φιλώ Τζωτζίνι, είσαι και πολύ τζίνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βέρα μου. Επιτέλους θα μαζέψω τα νοικοκυράτα μου σε ένα τουρτοζαχαρένιο blog! Κυκλοφορούν τα νέα αμέ! Η εποχή της πληροφορίας παιδί μου.

      Διαγραφή
  3. Ήρθαααααααααααααααααα και εγώ! Ένα talibanouliko πουλάκι μου το σφύριξε πως άνοιξες καινούριο σπιτικό!!!
    Μα είναι ότι ακριβώς χρειαζόμασταν οι ακαμάτρες μαμάμαδες. Step by step οδηγίες για να γίνουμε κορυφαίες μαμάδες-ζαχαροπλαστίνες:)
    Είσαι πολύ μπροστά από την εποχή σου τελικά Τζωρτζίνα!!! Υποκλίνομαι στην αφεντιά σου!!!
    Καλορίζικο, πολυ-διαβασμένο και πολυ-+προβολημένο να είναι εύχομαι, πάντα με γλύκα και νάζι που τα έχεις περίσσια!!!
    Ταπεινή θαυμάστριά σου 4ever!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Δημητρούλα! Εσύ Δημητρούλα μου πότε σκοπεύεις να ξανακάνεις ανάρτηση κοριτσάρα μου?
      Ευχαριστώ για τα γλυκόλογα. Και τι ωραία που τα λες ρε παιδί μου, με φτιάχνεις τη μέρα! Αν και δεν έχεις να θαυμάσεις τίποτα από εμένα και τα αισθήματα και ο θαυμασμός είναι αμοιβαία!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Ήλιος, θάλασσα, φαμίλια και που μυαλό+χρόνος για blogging:)
      Καλά κάθομαι και χαζεύω τα βιντεάκια σου και έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο καλή είσαι! φτου φτου φτου μην σε ματιάσω!!!

      Διαγραφή
  4. Καλορίζικο!!!!
    Μπράβο που επεκτείνεσαι και το κάνεις τόσο επαγγελματικό το κομμάτι ζαχαροπλαστική!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Φλωρίτα μου και καλώς ήρθες!
      Επαγγελματικό θα ήταν όμως αν άνοιγα ΑΦΜ και κέρδιζα χρήματα. Τώρα απλά είναι ένα πιο οργανωμένο μπλογκ, εντελώς θεματοκεντρικό πια και όχι το αλαλούμ του Προφανώς! Λες να σας προκύψω επαγγελματίας ζαχαροπλάστισσα?

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ 'Ευη! Αφού έφτασε μέχρι τον Καναδά που αλλού πια να πάει?

      Διαγραφή
  6. Μπαίνω με το δεξί Τζωρτζίνα μου! Τι ωραία ιδέα είχες! Εύχομαι καλή συνέχεια και εδώ! Μια πιο απλή τούρτα για μας τις αρχάριες θα φτιάξεις; Έχω και γενέθλια τέλος του μήνα
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο φιλενάδα, σήμερα που δεν άνοιξα καθόλου το κομπιούτερ, έκανες εγκαίνια??
    Τίτλος απαιχτος.
    καλή αρχή, να χιλιάσεις το συντομότερο τους αναγνωστες σου.
    φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα! Με το καλό και ευχομαι να τους χιλιάσεις τους αναγνώστες σου!!! Άντε βήμα βήμα με την βοηθειά σου μπας και τα καταφέρω με την ζαχαροπλαστική! Φιλιά πολλά θα τα λέμε συχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορίτσια μου όμορφα, φιλενάδες μου καλές ευχαριστώ πολύ πολύ που είστε εδώ. Διαμορφώνω λίγο το σαλόνι μας εδώ για να είναι λειτουργικό και ευχάριστο. Και πάλι σας ευχαριστώ, Κατερίνα, Βασουλα, Μαρία κι εσένα νέα φίλη Κατερίνα για την ενθάρρυνση!
    Σας φιλώ!
    υγ. Έβαλα και κουτί διαλόγου μέσω facebook το είδατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή